Over ons

Door de bank genomen willen mensen geen advies aannemen, al is het nog zo goed, en zelfs niet als het gratis is en uit een goed hart komt.

Kijk eens naar uzelf.

Hoe vaak volgt u het advies van anderen op? Eerlijk zeggen. Hoe vaak zegt u tegen uzelf, of hardop:”Wat een goed idee. Dat is een veel betere methode om het te doen dan mijn eigen aanpak…!”

Dit soort nederigheid is vrijwel ongekend in onze cultuur, maar denk eens na over de wijsheid die erin schuilt. Als we willen groeien, zullen we de dingen ook eens van een andere kant moeten bekijken. Als iets niet goed is, heeft het weinig nut het te blijven herhalen. In plaats daarvan kunnen we onze ogen beter gaan openen voor nieuwe, betere manieren om de dingen te doen. Maar hoe zouden we de dingen van een andere kant kunnen bekijken als we niet eerst bereid zijn naar de suggesties van anderen te luisteren? Het klinkt zo vanzelfsprekend.

Soms slaan we uit pure koppigheid goede raad in de wind. We moeten en we zullen het op onze eigen manier doen – ook als die niet deugt! Soms ontlopen we adviezen uit angst. We zijn bang een slechte indruk te maken of incompetent over te komen. We kunnen ook bang zijn dat het advies niet zal helpen – als wij niet snappen hoe het zit, zal een ander het zeker niet doorzien. Soms hebben we te vaak slechte raad opgevolgd, of te veel adviezen aangehoord, en ons voorgenomen die fout niet te herhalen.

Mijn suggestie op dit vlak is simpel en eenduidig: luister naar adviezen. Het leven is zoveel eenvoudiger als je de sterke punten en kennis van anderen kunt aanwenden. Als u zeker wist wat u zou moeten doen om uw leven beter of geslaagder te maken, was u daar tenslotte al lang mee bezig. Worstelt u daarentegen met een bepaald facet van uw leven (zoals wij allemaal), dan zit u om raad verlegen.

Ik weet zeker dat één van de belangrijkste redenen voor het succes dat ik in mijn leven heb geboekt mijn absolute bereidheid is advies te vragen, ernaar te luisteren en vaak ook te doen wat me wordt aangeraden. Het maakt het leven zó gemakkelijk, dat het zo af en toe niet eerlijk meer lijkt. Ik krijg graag goede raad, zeker van bekwame mensen. Ik vind dat als iemand die hard heeft gewerkt en als geslaagd beschouwd kan worden bereid is mij te helpen, ik wel gek zou zijn als ik niét luisterde! Bovendien geeft bijna iedereen graag raad, zoals u waarschijnlijk zelf al weet. Door naar iemand te luisteren en diens advies echt op te volgen boekt u niet alleen zelf betere resultaten, maar draagt u ook bij aan de levensvreugde van die ander.

Helaas laten veel mensen een van de zekerste, kortste wegen naar het succes schieten: naar advies luisteren. Het komt vaak voor dat mensen die het moeilijk hebben, op het punt van een grote doorbraak staan. De verwezenlijking van hun droom of doel ligt haast letterlijk voor het grijpen. Als ze maar oog hadden voor dat ene dat ze over het hoofd zien, iets dat ze doen in een ander of nieuw licht wilden zien, zouden ze vast en zeker een fenomenaal succes kunnen behalen. Ik heb vrienden en familieleden die tot die groep behoren. Ik geloof dat het ongelooflijk begaafde mensen zijn, die maar één stap verwijderd zijn van een grootse prestatie of zinvolle verbetering van hun leven. Jammer genoeg blijft die ene tekortkoming -de onwil naar anderen te luisteren en de pertinente weigering goede raad op te volgen- hen steeds dwarsbomen.

Zorg dat u zich de pas niet laat afsnijden door dat obstakel. Goede raad is niet duur. Iedereen wil u helpen. Gun uzelf die hulp en uw kwaliteit van leven zal een hoge vlucht nemen.

Bovenstaande tekst zijn helaas niet onze eigen woorden… Het is een hoofdstuk uit een boek van Richard Carlson, Don’t Worry, Make Money!

Máár wel de aanleiding tot het maken van deze website. Het was zo herkenbaar voor ons dat wij hebben besloten om de kennis die we jarenlang zelf hebben opgedaan met vallen en opstaan, te gaan delen met degenen die deze weg nog (gaan) bewandelen.

Zelfstandig zijn (of worden) blijft een sprong in het diepe, een mooie, maar onzekere. Je kunt eindelijk dat gaan doen waar je blij van wordt, waar je goed in bent, en zonder dat iemand je komt vertellen wat je moet doen.

Dat is dan ook niet wat wij doen, we gaan je absoluut niet vertellen wat je zou moeten doen. Zelfstandig zijn staat bij ons namelijk gelijk aan vrijheid in alle opzichten. We hebben namelijk zelf een gruwelijke hekel aan het woord MOETEN… Maar we willen je wel helpen met het onzekere stukje, zorgen dat je genoeg verdiend zodat je kunt blijven genieten van de vrijheid wat zelfstandig zijn inhoud.

Daarom hebben we deze website gemaakt vol met goede adviezen. Het is aan jou om er iets mee te doen, en te kijken/uitproberen wat bij je past.

P.S.: Zou je trouwens meer willen lezen van Richard Carlson, kijk dan even hier.

Veel ondernemersplezier!

The Business-Service.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s